Bekijk onsassortimentMenu

Gigantisch voordeel op mobiel

iPhone 6 Batterij

iPhone 6 Batterij

De iPhone 6 Batterij heeft, net als haar voorgangers, een tijdelijke levensduur. Dat betekent dat na verloop van tijd je steeds minder lang kunt bellen, surfen of gamen voordat je jouw toestel weer in een iPhone 6 Oplader moet steken. Vervang nu je oude batterij bij PhoneGigant!

Sorteren

iPhone 6 Batterij kopen? 

De batterij van de iPhone is één van die iPhone Onderdelen die je na verloop van tijd moet vervangen. De iPhone 6 Batterij is geen uitzondering op de regel en behoort tot deiPhone 6 Onderdelen waarvan je rekening mee moet houden dat de levensduur niet levenslang is.

Hoe lang de iPhone 6 Batterij precies meegaat voordat deze verwisselt moet worden met een nieuw exemplaar, is afhankelijk van hoe zorgvuldig jij met jouw toestel omgaat. Laat bijvoorbeeld je accu altijd een paar uur in de iPhone 6 Lader liggen, ook al is de batterij volledig opgeladen, dan mag je er van uitgaan dat dit een invloed zal hebben op de levensduur van de batterij.

Het is daarom belangrijk om je iPhone 6 Batterij, nadat deze opgeladen is, meteen uit de lader te halen. Bovendien is het verstandig om de accu nooit volledig leeg te laten lopen. Laad de batterij op met een oplader of een iPhone 6 Kabel voordat de batterij zo leeg is, dat het toestel niet meer aangezet kan worden.

Hoe weet je trouwens wanneer jouw iPhone 6 Batterij vervangen moet worden? Zodra je toestel steeds vaker opgeladen moet worden, kun je vaststellen dat de accu niet meer in al te beste staat is. Een nieuwe batterij gaat, volgens verschillende tests, ongeveer 10 tot 11 uur mee met normaal gebruik. Het grotere iPhone 6 Scherm en extra features zorgen ervoor dat qua levensduur de batterij in de buurt van haar voorganger, de iPhone 5S Batterij, komt.

Mocht jouw iPhone 6 Batterij veel minder lang mee gaan, overweeg dan het aanschaffen van een nieuwe of vervang deze door een accu met meer capaciteit.

Phonegigant.nl is 2512 keer beoordeeld met gemiddeld een 9.2/10

Bekijk onze handleiding

Het vervangen van de batterij van jouw iPhone 6 lijkt misschien erg lastig, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Door de juiste handleiding te gebruiken bij het vervangen van de iPhone 6 batterij, heb je de oude accu in een mum van tijd vervangen door een nieuw exemplaar. Op deze pagina lees je niet alleen hoe lang het vervangen van de iPhone 6 batterij ongeveer duurt, maar lees je bovendien welke stappen je moet volgen om deze klus zelf uit te voeren. Zo wordt een iPhone 6 batterij vervangen kinderlijk eenvoudig.

De iPhone 6 batterij vervangen: hoe lang duurt het?

Een iPhone 6 batterij vervangen duurt ongeveer een half uur. Heb je veel technische kennis of heb je ervaring met het demonteren van een iPhone, dan kun je de klus al binnen 20 minuten uitvoeren. Heb je wat minder technische kennis en demonteer je jouw iPhone voor het eerst, dan moet je maximaal 60 minuten uittrekken voor het vervangen van de iPhone 6 batterij. Een iPhone 6 batterij vervangen zal echter nooit veel langer duren dan 60 minuten.

De iPhone 6 batterij vervangen: een handig stappenplan

Als je een goede handleiding gebruikt bij het vervangen van jouw iPhone 6 batterij, kan er eigenlijk niets mis gaan. In onderstaand stappenplan laten wij je stap voor stap zien hoe je te werk moet gaan bij het vervangen van jouw oude batterij.

Stap 1: Het openen van je telefoon Voor je ook maar iets doet met jouw iPhone, dien je het toestel eerst uit te schakelen. Pas als de telefoon uitgeschakeld is, kun je beginnen. Verwijder allereerst de twee schroeven aan de onderkant van de telefoon om de iPhone open te maken. Heb je dit gedaan, dan zet je de iSesamo tussen het scherm en de behuizing van de iPhone 6. Gebruik de iSesamo om het scherm open te wippen.

Stap 2: Het openen van het scherm Jouw iPhone 6 zit bovenin vast met een aantal clips. Deze clips moet je los zien te krijgen. Door het scherm een beetje naar onder te schuiven, komen de clips los van de behuizing. Let wel goed op de kabels want deze zitten nog vast. Trek het scherm dus niet te ver naar beneden. Is dit gelukt, dan zie je een paar clips en kabels met connectoren zitten. Omdat deze kabels nog vast zitten aan het scherm mag je de kabels niet zomaar los trekken. Als je het scherm net ver genoeg open hebt gekregen, zodat je de kabels goed ziet zitten mag je al naar de volgende stap gaan.

Stap 3: Het ontkoppelen van de batterij Om de batterij te ontkoppelen moet je eerst de twee schroeven van de batterij connector verwijderen (2,2 millimeter en 3,2 millimeter). Nu pak je een pincet om de metalen cover van de batterij uit je iPhone 6 te halen. Heb je dit gedaan, dan ontkoppel je de connector van de batterij. Let op dat je de aansluiting op het moederbord niet kapot maakt. Kom je te diep onder de connector, dan kun je het moederbord beschadigen.

Stap 4: Het ontkoppelen van het scherm De volgende stap tijdens het vervangen van de iPhone 6 batterij, bestaat uit het ontkoppelen van het scherm. Dit doe je door vijf kruiskopschroeven te verwijderen (3x1,2 millimeter, 3,1 millimeter en 1,7 millimeter). Heb je dit gedaan, dan verwijder je de metalen cover van de connectors. Ontkoppel eerst de connector van de front camera. Daarna ontkoppel je ook de sensor camera. Vervolgens ontkoppel je in de juiste volgorde de connector van de home button kabel, het LCD en het touchscreen. Tot slot verwijder je het scherm van de behuizing van de iPhone 6.

Stap 5: Het verwijderen van de oude batterij Om de oude batterij uit je iPhone 6 te halen, maak je eerst het begin van de batterijsticker los. Dit doe je met een pincet of zwarte spudger. Prik niet in de batterij want dan kan de batterij vlam vatten of zelfs ontploffen. Nu trek je voorzichtig de plakstrips van de batterij onder de accu vandaan. Houd de plakstrips altijd recht, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken tijdens het trekken. Zijn de plakstrips losgekomen, dan kun je de batterij eenvoudig uit de iPhone halen.

Stap 6: iPhone 6 batterij vervangen Je kunt nu eindelijk je iPhone 6 batterij vervangen. Je legt de nieuwe plaksticker (los te bestellen) van de batterij netjes op de nieuwe batterij. Het begin van de sticker moet bovenop de iPhone komen, dus dit moet nu iets uitsteken. Druk de batterij vervolgens goed tegen de onderkant van de telefoon aan, zodat de batterij goed blijft vastzitten. Het begin van de plakstrip druk je nu aan de bovenkant van de batterij vast.

Stap 7: Het aansluiten van het scherm Nu de nieuwe batterij in je telefoon zit, moet je het scherm weer aansluiten. Dit doe je door eerst de connector van het touchscreen aan te sluiten om vervolgens de connector van het LCD aan te sluiten, de connector van de home button te koppelen en de connector van de front camera en sensor kabel te koppelen. Werk voorzichtig want je werkt in de buurt van het moederbord en je wilt het moederbord niet beschadigen. Nu zet je de metalen cover van de connectoren terug met de vijf juiste schroeven. Weet je niet meer welke schroeven dit zijn? Ga dan even terug naar stap 5 van dit stappenplan.

Stap 8: het aansluiten van de batterij De batterij zit al wel in je telefoon, maar is nog niet aangesloten. Hier breng je verandering in door de connector van de batterij aan te sluiten en hier vervolgens de metalen cover op te plaatsen. Deze cover schroef je vast met de schroeven die in stap 4 beschreven worden.

Stap 9: het terugplaatsen van het scherm Als de batterij aangesloten is, wordt het tijd om het scherm van je telefoon terug te plaatsen. Begin hierbij altijd bovenaan en schuif het scherm vervolgens netjes in de behuizing. Zit het scherm goed, dan druk je het vast in de behuizing van je iPhone. Zet hierbij nooit te veel kracht! Het scherm van jouw telefoon moet ook zonder kracht in de behuizing vallen. Zet je te veel kracht, dan kan het scherm gaan barsten of scheuren. Zie je witte strepen in het scherm of is het scherm van je telefoon helemaal wit? Dan heb je de connector van het LCD niet goed aangesloten. Sluit de connector nog een keer aan en controleer het scherm nogmaals. Ziet het scherm er nu wel goed uit, dan is de connector goed aangesloten.

Stap 10: het dichtschroeven van je telefoon De laatste stap van het vervangen van de iPhone 6 batterij bestaat uit het dichtschroeven van je telefoon. Pak de twee schroeven die je voorheen uit de onderzijde van de telefoon hebt gehaald en zet deze schroeven terug. Heb je de schroeven weer teruggezet, dan is je iPhone 6 batterij vervangen en is de klus geklaard!

Belangrijk: werk altijd voorzichtig!

De iPhone 6 is een kwetsbaar apparaat. Wil je dat het vervangen van de iPhone 6 batterij goed gaat? Let er dan op dat je altijd voorzichtig en rustig te werk gaat. Zet je te veel kracht of doe je bepaalde handelingen te snel, dan kun je jouw telefoon onherstelbaar beschadigen. Let vooral goed op het moederbord van je telefoon. Dit is namelijk een erg kwetsbaar onderdeel. Wil je een iPhone batterij vervangen nog eenvoudiger maken? Bekijk dan ook eens onze video handleidingen.

Wat zoek je?
Sluiten
Welk toestel?