Voor 18:00 besteld, morgen in huis!
A+ Kwaliteit onderdelen
Persoonlijke service
8,8 Klantwaardering
iPhone 5s scherm vervangen - een handig stappenplan

iPhone 5s scherm vervangen - een handig stappenplan

24-03-2017

Laat je jouw iPhone een keer vallen, dan is de kans groot dat het scherm van je telefoon kapot gaat. Het scherm van de iPhone wordt namelijk van dun glas gemaakt en glas is nu eenmaal erg kwetsbaar. Is dit bij jou inderdaad het geval? Dan hoef je geen nieuwe telefoon aan te schaffen en hoef je ook niet naar een dure specialist om het scherm van je telefoon te laten vervangen. Je Iphone 5s scherm vervangen leer je namelijk met behulp van een simpel stappenplan in dit artikel.

iPhone 5s scherm vervangen: hoe lang duurt het?

Het vervangen van het scherm van jouw iPhone 5s duurt ongeveer 20 minuten. Ben je wat minder technisch, dan moet je er rekening mee houden dat het vervangen van jouw scherm ongeveer 45 minuten tot een uur duurt. Hoe technischer je bent, hoe sneller je kunt werken en hoe sneller je het scherm van jouw iPhone 5s vervangen hebt.

iPhone 5s scherm vervangen in 7 stappen

Als je jouw iPhone 5s eens goed onder de loep neemt, zie je dat dit apparaat helemaal niet zo complex in elkaar zit als je misschien had verwacht. Omdat het apparaat eigenlijk vrij eenvoudig is, kun je het scherm van de iPhone 5s in slechts 7 stappen helemaal vervangen met een nieuw scherm. Hoe je dit precies moet doen, lees je in het onderstaande stappenplan.

Stap 1: Het uitschakelen van je telefoon Je kunt jouw telefoon niet uit elkaar halen als het toestel nog ingeschakeld is. Voor je aan de slag gaat met het vervangen van jouw iPhone 5s scherm, dien je de telefoon dan ook eerst uit te schakelen. Pas als de telefoon uitgeschakeld is, ga je naar de tweede stap.

Stap 2: Verwijder de schroefjes van de telefoon De iPhone 5s heeft twee veiligheidsschroefjes die het scherm van de telefoon aan het frame van het toestel vastmaken. Gebruik een 5-puntsschroevendraaier om de twee schroefjes naast de oplaadpoort te verwijderen.

Stap 3: Verwijder het gebroken scherm van de iPhone 5s Een lange en moeilijke stap uit dit stappenplan bestaat uit het verwijderen van het kapotte scherm van de iPhone 5s. Dit doe je door de volgende handelingen uit te voeren: 1. Neem een zuignap en zet deze net iets boven de home button op het scherm van de telefoon. Controleer of de zuignap goed vast zit. 2. Houd de iPhone goed vast met één hand en trek met de andere hand voorzichtig aan de zuignap, zodat deze omhoog komt. Je stopt met trekken als de onderkant van het scherm loskomt van het frame. Let op: het scherm moet nog niet helemaal los komen! 3. Heb je de onderkant van het scherm losgemaakt, dan zie je de kabel van jouw iPhone 5S home knop goed lopen. Neem nu de puntige kant van de spudger om het metalen plaatje van de Touch ID kabel te verwijderen. Leg dit metalen plaatje goed aan de kant, zodat je het niet kunt verliezen. 4. Gebruik de puntige kant van de spudger om de Touch ID zelf los te maken. Nu kun je het scherm voorzichtig wat verder omhoog halen. 5. Verwijder de schroefjes van het plaatje dat over de schermkabels heen ligt. Heb je dit gedaan, dan kun je het plaatje er voorzichtig uit halen. Ook dit plaatje leg je zorgvuldig aan de kant, zodat je het niet kwijt kunt raken. 6. Gebruik de spudger om de drie kabeltjes onder het scherm te verwijderen. Verwijder eerst de kabels aan de rechterzijde, zodat je vervolgens de derde, onderliggende kabel gemakkelijker kunt verwijderen. Heb je deze stappen gevolgd, dan komt het scherm vanzelf los van het frame. Is het scherm van jouw telefoon te erg gebarsten om een zuignap op het scherm te zetten? Dan kun je ook een iSesamo gebruiken om het scherm van jouw iPhone 5s los te krijgen. Je haalt de iSesamo voorzichtig langs de onderkant van de telefoon, tussen het scherm en het frame in. Dit doe je totdat je het scherm voorzichtig op kunt tillen met behulp van de spudger.

Stap 4: Het verplaatsen van de kleine onderdelen Koop je een iPhone 5s scherm, dan krijg je hier geen losse onderdelen bij. Dit betekent dat je de onderdelen van het nieuwe scherm altijd van het oude, kapotte scherm van de iPhone 5s af moet halen. Bij een voorgemonteerd iPhone 5s scherm zitten al wel onderdelen. Het enige wat je dan nog moet overzetten is de home button. Eerst verwijder je de Touch ID kabel door het bijbehorende schroefje los te maken. Heb je dit gedaan, dan kun je de twee schroefjes van het metalen plaatje van de home button verwijderen. Na het verwijderen van het metalen plaatje van de home button, gebruik je de spudger om de home button voorzichtig omhoog te wippen. In feite volg je nu dezelfde stappen achterstevoren, zodat je de oude onderdelen van jouw iPhone aan jouw nieuwe scherm kunt bevestigen. Nu zijn de oorspeaker, de front camera en de backplate van je telefoon aan de beurt. Je verwijdert eerst de twee schroefjes die de oorspeaker en het raampje op zijn plaats houden. Nu maak je het raampje van de oorspeaker voorzichtig los en til je het raampje op. Trek niet te hard aan het raampje, want dan kan het verbuigen of zelfs breken. De kabelbevestiging van de camera aan de voorkant is gevouwen, precies op het punt waar het contact aan het frame vastzit. Ontvouw de kabelbevestiging en trek de front camera rustig uit het frame. Hierna verwijder je de vier schroeven aan de zijkant van de backplate en verwijder je de backplate. Heb je dit alles gedaan, dan volg je bovenstaande stappen weer in omgekeerde volgorde op om alles aan het nieuwe scherm te bevestigen.

Stap 5: Het in elkaar zetten van de iPhone Heb je alle losse onderdelen van de iPhone 5s weer aan je nieuwe scherm gekoppeld, dan kun je jouw telefoon weer in elkaar zetten. Dit doe je door het scherm onder de clipjes van het frame te drukken. Druk niet te hard, want dan kan de telefoon beschadigen. Lukt het niet om de bovenkant van het scherm er goed in te krijgen? Zorg er dan voor dat het oorspeakerraampje goed zit. Pas als het oorspeakerraampje onder jouw iPhone 5s scherm goed zit, kun je het nieuwe scherm goed op het frame van de telefoon bevestigen.

Stap 6: het terugplaatsen van de schroefjes Zit het scherm helemaal goed, dan kun je de schroefjes naast de oplaadpoort van de telefoon weer terugzetten. Dit doe je met dezelfde schroevendraaier die je gebruikt hebt om de schroefjes in eerste instantie te verwijderen.

Stap 7: Test jouw telefoon na het vervangen van het iPhone 5s scherm Tot slot test je of het vervangen van het iPhone 5s scherm goed is gegaan door het toestel aan te zetten. Is alles goed gegaan? Dan zie je het bekende Apple logo en kun je jouw telefoon gewoon weer gebruiken. Test nog wel even of het nieuwe scherm geen dode pixels of dubbele pixels heeft, of de schermgevoeligheid goed is en of de oorspeaker nog werkt. Ook goed om te controleren: de camera aan de voorkant en Touch ID. Al deze onderdelen zijn van het oude naar het nieuwe scherm van de iPhone 5s verplaatst, dus het is goed om de onderdelen even goed te controleren. Werkt alles naar behoren? Dan heb je jouw iPhone 5s scherm vervangen op de juiste manier en kun je jouw telefoon met nieuwe scherm gewoon weer gebruiken. Doet een bepaald onderdeel van de iPhone het niet? Dan haal je de telefoon weer uit elkaar om te controleren of dit onderdeel goed aangesloten is.

Belangrijk: werk altijd voorzichtig!

De laatste tip die wij je willen geven voor het vervangen van jouw iPhone 5s scherm, is dat je altijd voorzichtig en rustig werkt. De iPhone is een kwetsbaar apparaat en als je te snel werkt of als je te veel kracht zet tijdens het vervangen van het scherm, is de kans groot dat je jouw telefoon kapot maakt. Neem daarom altijd de tijd voor deze klus en volg alle stappen in dit artikel precies op, zodat je het scherm op de juiste manier vervangt. Heb je na het lezen van dit stappenplan het idee dat het vervangen van jouw iPhone 5s scherm veel te moeilijk is om zelf te doen? Dan kun je ook onze Youtube video’s gebruiken. Naast de geschreven handleidingen op onze website maken wij namelijk ook gebruik van een Youtube kanaal. Deze kun je hier vinden. Je iPhone 5s scherm vervangen was nog nooit zo makkelijk!

Categorie: iPhone Reparatie